JÓNÁS BALÁZS

Név: Jónás Balázs
Kor: 24
Lakhely: Budapest
Foglalkozás: Márkaképviselő (GoPro)

Mikor kezdtél stoppolni?
- A versenyen.

Általánosságban a stoppolásról…?
- Sosem jött ki úgy a lépés, hogy stoppoljak, de nagyon jó élményekkel gazdagodtam a versenyen, tetszik amit képvisel, tetszik, ahogy a stopposokhoz viszonyulnak azok, akik felveszik őket.

Van valamilyen stoppos praktikád?
- Rutinos barátomtól, Uhlár Zolitól megtanultam, hogy a személyes kontaktus, ha van rá lehetőség, pl. egy benzinkúton nagyon sokat segít a 21. századi hiedelmeket megcáfolni a stoppolást illetően.

Mennyit várakoztál a legtöbbet?
- 1 óra volt a legtöbb.

Mit gondolsz azokról, akik nem veszik fel a stoppost?
- Rengeteg oka lehet valakinek nem felvenni egy stoppost, ha mindenki felvenne, nem lenne kihívás!

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményed?
- A verseny alatt Dorogon kezdtünk el stoppolni miután egy kedves idősebb hölggyel beszélgettünk az utcán, hogy merre is van következő állomásunk, Bajót. Megköszöntük az útbaigazítást, majd elkezdtünk stoppolni, amikor egy perc múlva autóval gurult elénk, mivel majdnem egészen el tudott vinni minket. Két ’sosemhallottam’ falu között szálltunk ki a méltán híres bajóti elágazásnál, ahol egy kisebb kerítéssel elkerített telek és egy elhagyatott benzinkútszerű valami volt. Ahogy kirakott bennünket, kisétált a telekről egy nem kicsi rottweiler, majd ugyan ebben a pillanatban fordult be az elágazásnál Bajót irányába egy platós kisteherautó. Zolinak még volt ideje a kutya érkezéséig beülni a kocsiba, nekem már csak a platóra volt időm felugrani a kutya elől. Elképesztően hihetetlen 3 perc volt, nagyon jó élmény volt a semmi közepén egy száguldó platós autó hátulján utazni. Fél óra utazás után elbúcsúztunk a megmentőnktől és még akkor sem hittük el teljesen, hogy mi is történt velünk.

Mi volt az eddigi legrosszabb stoppos élményed?
- Ilyenről nem tudok beszámolni.

Milyen volt a ColdHitch?
- Nagyon tetszett, jó élmény volt! Várom a nyárit, nem utolsó sorban a meleg miatt.

Hol voltál eddig legmesszebb stoppal?
- Sopronban.

Mit üzensz a világnak?
- GoPro-t mindenkinek!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat