TÓTH GÁBOR

Név: Tóth Gábor
Kor: 25
Lakhely: Budapest
Foglalkozás: Motivációs előadó

Mikor kezdtél stoppolni?
- 2015 nyarán, mikor egy hátizsákkal és 100 euróval elindultam Lisszabon felé.

Általánosságban a stoppolásról…?
- Azért szeretem az utazás ezen módját, mert nem lehet kontrollálni. Nem tudod mikor vesznek fel és mikor érsz oda, de azt is tudod, hogy idővel úgyis eléred a célod. Maga az élet is ilyen lenne, ha nem próbálnánk meg folyamatosan keretek közé szorítani.

Van valamilyen stoppos praktikád?
- Igyekszem élvezni a tájat, az időt és elengedni magamat, mert a görcsölés nem segít. Észrevettem, hogy szinte mindig akkor vesznek fel, amikor már nem "akarom" hogy felvegyenek.

Mennyit várakoztál a legtöbbet?
- kb. 4 órát a magyar-horvát határon, mert nem volt forgalom.

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményed?
- Mikor Horvátországban stoppoltam, egy srác felvett a határnál, majd kérés nélkül megállt egy boltnál és bevásárolt nekem élelmiszert, miután elmondtam neki, hogy nincs nálam kuna, mert minden pénzemet euróra váltottam.

Mi volt az eddigi legrosszabb stoppos élményed?
- Rossznak nem nevezném, de érdekes volt, mikor Franciaországban egy idősebb úriember érdeklődött, hogy van-e barátnőm, mikor mondtam, hogy most épp nincs, akkor megkérdezte, hogy esetleg barátom van-e. Mondtam neki, hogy az nem is lesz. Az út további része csöndben telt.

Mit gondolsz azokról, akik nem veszik fel a stoppost?
- Fontos és érdekes emberekről és tapasztalatokról maradnak le azáltal, hogy nem elég nyitottak. Ettől függetlenül megértem, aki nem vesz fel idegeneket. Mindenkinek a magánügye.

Hol voltál eddig legmesszebb stoppal?
- Bressuire, Nyugat-Franciaország. Mivel Barcelonából senki nem ment Madridba vagy legalábbis nem akart elvinni, ezért az utam Lisszabon helyett, Bressuireben végződött.

Melyik a kedvenc filmed és miért?
- A Harcosok klubja, mert mindenkiben van egy kis Tyler Durden, aki arra igyekszik motiválni, hogy kövesd az álmaidat, ne vedd túl komolyan az életet és ne add meg magad a konvencióknak.

Mit üzensz a világnak?
- Kövessétek az álmaitokat, menjetek világgá, nézzétek meg mi van ott. Fontosnak tartom, hogy pozitív változást hozzak a világba az ittlétemmel, ezért alapítottam meg a Tudatos Fiatalok Közösségét, remélem így az üzenetem minél több emberhez eljut.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat