WALLNER JÚLIA

Név: Wallner Júlia
Kor: 24
Lakhely: Budapest
Foglalkozás: IT Helpdesk

Mikor kezdtél stoppolni?
- 11 éves voltam, amikor beszálltam egy idősebb férfi autójába, mert az megkérdezte, hogy merre van a bolt, én meg egyszerűbbnek találtam megmutatni, mint elmagyarázni. Az első “hivatalos” stoppolásom Sopronban történt osztálykiránduláson, amikor a városismereti versenyen lusta voltam gyalogolni, így inkább egy fekete Audival (amiben 3 kopasz férfi ült) vitettem fel magam a domb tetejére. Jófejek voltak nagyon!

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményed?
- Tünde barátnőmmel az Antwerpen-Brugge távon mind a négy fuvarunk aranyos és segítőkész volt (holott mindig rontottak egy kicsit a helyzetünkön, mert rossz helyen raktak ki), végül két szőke flamand kisgyerek jött oda hozzánk és kérdezték, hogy merre megyünk, mert a szüleik azt mondták, hogy elvinnének minket. De a részeg palicsi traktoros is egy életre szóló élmény volt, el akart adni a szomszédnak!

Van valamilyen stoppos praktikád?
- Három perc után már eljátszuk a “fáradtak vagyunk” arcot, az mindig bejön! :)

Mennyit várakoztál a legtöbbet?
- Másfél órát! (szegééény! - a szerk.)

Mi volt a legrosszabb stoppos élményed?
- Barátnőmmel stoppoltunk Boszniában és egy olasz rendszámú kocsi állt meg, amiben kamu-olaszok ültek. Azt mondták elvisznek Eszékre, de akkor ám “hotel meg szórakozás lesz”. Eléggé hányinger keltő volt. Kiszálltunk, amikor kávéztak és elkezdtünk stoppolni gyorsan, de hálistennek hamarabb felvettek, mint ahogy ők abbahagyták a kávézgatást. Persze azóta se válogatok, mindenkihez beszállok.

Általánosságban a stoppolásról…?
- Egész életemben stoppolni akartam. Már 10 évesen elővettem az atlaszt és kijelöltem az országokat, ahova el szeretnék jutni. Afrikába akartam mindig is elstoppolni, de ez még egy előttem álló kaland. Stoppolás közben megtapasztalod, hogy az emberek alapvetően jók és ehhez még csak CouchSurfing se kell. Ott az országút!

Mit adott neked a HungaroHitch?
- Az az érdekes, hogy aki a versenyen felvett, az először a fődíjról és a nyereményekről kérdezgetett, de egyáltalán nem erről szólt, hanem arról, hogy olyat csinálsz, amit szeretsz, van egyfajta belső motiváció. Ez az egész verseny olyan volt, mintha egy nagy család része lennék.

Mit üzensz a világnak?
- Legyetek jók gyerekek! :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat