1. VERSENYSZABÁLYOK 2023


Ez lesz a 16. HungaroHitch stoppos verseny, de idén - kivételesen - némi kenyértörés történik az előző versenyeket jellemző "Ott gyűjtesz pontot az országban, ahol csak jól esik!" alapelvvel. Áprilisban ugyanis a stoppos csapatoknak egy előre meghatározott útvonalat követve (vagy akörül dugóhúzózva) kell teljesíteniük a két nap feladatait. Az már most előre borítékolható, hogy az eddigi legizgalmasabb stoppos kalandnak nézünk elébe.


Az előző stoppos versenyeken átlagosan 60-70 stoppos vett részt, tehát 30-35 csapat. Sőt, volt egy elképesztő nyári verseny 2016-ban, ahol összesen 108 (!) stoppos rajtolt el. Idén azonban a verseny L I M I T Á L T csapatszámmal indul. Az áprilisi versenyszabályokat az alábbiak csak nagyjából tükrözik.

Az előző versenyek szabályai szerint így nézne ki az idei verseny:

1.1. Az idei HungaroHitch autóstoppos verseny 2023. április 15-én 07:00-kor indul és április 16-án 18:00-ig tart. A rajt és a célhelyszín Budapesten lesz. Ez lesz a 16. autóstoppos verseny. Az erre a versenyre vonatkozó szabályokat a csapatok kizárólag a HitchBookban olvashatják majd el, amit szombat reggel kapnak kézhez.

1.2. A versenyen 2 fős csapatok vehetnek részt, melyeknek feladata a pontgyűjtés lesz, amit az előre kijelölt tereppontok felkeresésével és az ott feltett kérdés megválaszolásával lehet abszolválni illetve fotófeladatok teljesítésével. További információkkal a verseny indításakor kézhez kapott HitchBook fog szolgálni. A honlapon olvasott szabályok csak tájékoztató jellegűek, a verseny ideje alatt és a pontszámításkor a HitchBookban megtalálható szabályok érvényesek.

1.3. A csapat nem válhat szét, a tagok külön autóval nem utazhatnak. A verseny ideje alatt a csapattagoknak végig együtt kell maradniuk. A HungaroHitch stoppos verseny alatt a csapatoknak nem szükséges elhagyniuk az országot, enélkül is megnyerhető a verseny.

1.4. A tömegközlekedés használata kizárólag a települések területén megengedett. Használhatjátok az adott város helyi tömegközlekedését, de csak a város határáig. Települések közötti vonat, busz vagy repülőgép igénybe vétele tilos! Kivételt képez a folyami és a tavi hajókompok használata.

1.5. Tilos a stoppolás szombat este 20:00 és vasárnap reggel 07:00 között. Éjjeli fotó tereppontot nem fogadunk el.

 

1.6. A "Haverom Elvis" és a "Busszalis" féle csalástól mindenkit eltántorítanánk, mert semmi értelme. Ez a hétvége arról szól, hogy érezzük jól magunkat, és a győzteseknek járó jutalom pont annyira értékes, hogy azt csak tisztességes játékkal lesz jóérzés kézbe, majd a magasba emelni. Más úton nem.

1.7. Tartsd be a KRESZ, a stoppos etikett és az egymás iránt érzett tisztelet íratlan szabályait is. Ne tegyétek ki veszélynek magatokat és az autósokat sem. Válasszatok biztonságos helyet a stoppolásra és kerüljétek a nyílt sztrádán való bohóckodást (tilos és életveszélyes). Ha már találtok stoppost egy adott potenciális helyen (legyen az versenyző csapat vagy más mezei stoppos), ne furakodjatok be eléjük, a Ti helyetek 10-15 méterrel odébb lesz.

1.8. Bármilyen probléma vagy baj esetén mérjétek fel annak súlyosságát és aszerint cselekedjetek (call 112). Ilyen esetben, vagy amennyiben feladni kényszerültök a versenyt mindenképpen hívjátok fel a szervezőket, hogy nem mentek tovább. A rendezvényen kizárólag saját felelősségetekre vesztek részt, a rendezőktől kártérítést igényelni semmilyen formában nem lehet!

1.9. A célban a szervezők kiszámolják a pontjaitokat, végül eredményhirdetésre kerül sor, ahol a csapatok megkapják méltó jutalmukat.

1.10. Késés: A verseny április 16-án 18:00-ig tart. A verseny végét jelző időponton túl beérkező csapatok eredménye érvénytelen. Azért csak csorogjatok be! Eredményhirdetés 20:00 körül.2. REGISZTRÁCIÓ

2.1. A HungaroHitch verseny nevezési feltétele egy 2 fős csapat megalkotása, a weblapon történő regisztrációja.

 

2.2. A versenyen 18 éven aluliak nem vehetnek részt. A 2 fős csapat összetétele nincs nemhez, nemi identitáshoz - politikiai - vallási hovatartozáshoz vagy tanulói jogviszonyhoz kötve.

2.3. A csapatnak regisztrálnia kell magát a főoldalon található link segítségével.

2.4. A HungaroHitch 2023 versenyen idén limitált számú csapat indulhat.

2.5. A csapat regisztrációja akkor válik érvényessé, ha a csapat a főoldalról megnyitható regisztrációs kérdőívet kitöltötte, valamint ha megkapta a regisztrációs e-mailt.

2.6. Amennyiben magányos stoppos vagy, és nincs egy stoppos haverod se, akkor küldj egy üzenetet az info@hungarohitch.com-ra azokkal az adataiddal, melyeket a regisztrációban adnál meg. Amennyiben akad rajtad kívül legalább egy hasonló jelentkező, azt jelezzük feléd és megadjuk nektek egymás elérhetőségeit. Ez egy nagyon jó alkalom új barátságok kialakítására. Ha van szimpátia, akkor nevezzetek!3. PONTSZÁMÍTÁS - FELADATOK

3.1. A versenyen 2 fős csapatok vehetnek részt, a feladat előre megadott tereppontok felkeresése és kérdésekre való válasz lesz.

3.2. A pontok földrajzi elhelyezkedését a HitchBook formájában a rajtban adjuk át a csapatoknak.

3.3. A fuvarokat, a pontok megtalálását és a kérdésekre adott választ a rajtban kapott HitchBook-ban kell adminisztrálni. A füzetre vigyázni kell (ne szakadjon szét / ne ázzon el), mert a csapat pontjainak végső összesítését ebből fogjuk elvégezni. A pontos feladatok a HitchBookban találhatóak majd, az alábbiak csak zanzásítottak és tájékoztató jellegűeg.

3.4. Mire adunk pontot?

a. TASK tereppont - a HitchBookban megadott kérdésre csak a tereppont megtalálása után, a helyszínen tudsz választ adni. A pont akkor jár, ha megtaláltad és helyesen válaszoltál a füzetben feltett kérdésre vagy megoldottad a feladatot.

b. FOTÓ tereppont - mely igazolásához el kell menned a helyszínre és a csapatnak egy közös fotót kell készítenie a megadott tereptárggyal. A fényképet a verseny végén meg kell mutatnod a célban és csak így jár érte a pont.

c. KOMBINÁCIÓK: A HitchBook-ban megadott, előre definiált tereppontok összeszedésével nagyon sok extra pontot lehet összeszedni. Ezeknek teljesítése nem túl egyszerű, ezért jó taktikát kell kidolgozni. További kombinációk lehetnek: pl. stoppolj 3 megyében a verseny ideje alatt, érintsd a felsorolt S-sel kezdődő tereppontokat... stb.

d. FUVAR SELFIE: Ha készítetek egy közös fotót a sofőrrel az autóban, azért is pont jár. Fontos tudni, hogy óránként csak egy fuvar szelfit lehet készíteni. Ennek pontos meghatározása a HitchBookban olvasható.


... Tudni érdemes, hogy a tereppontok különböző nagyságú pontértékkel rendelkeznek. Általában ezeket a megközelítésük és elhagyásuk nehézsége befolyásolja. A rajtban érdemes 20 percet rászánni egy jó taktika kidolgozására.

4. DÍJAZÁS

   

FŐDÍJ: A legtöbb pontot összegyűjtő csapat: A HUNGAROHITCH 2023 Bajnoka - Serleg.

Ezen kívül minden csapatnak oklevél és egyéb ajándék jár. De ami a legfontosabb: minden csapat szuper élményekkel tér majd haza! ;]

5. SZÜKSÉGES FELSZERELÉS LEHET:

   

Feláldozható Magyarország térkép, telefon és töltő, fényképezőgép (+töltő), íróeszköz, mérőszalag, esőkabát, elegendő víz - élelem, sátor, hálózsák, polifoam, zseblámpa, pénz - és egy nagy adag jókedv.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2023 | Impresszum | Jogi nyilatkozat