BAKOS MÓNIKA ÉS GYŐRFFY GÁBOR

Név: Bakos Mónika és Győrffy Gábor
Kor: 28, 34
Lakhely: Százhalombatta
Foglalkozás: üzletkötő, karbantartó

Mikor stoppoltatok először?
- Mónika: A ColdHitch-en (2015.11.28.). - Gábor: A versenyen.

Általánosságban a stoppolásról…?
- Mónika: Még csak most kezdtünk el belekóstolni, de máris életre szóló élményekkel gazdagodtunk a stoppolásnak köszönhetően. Megbeszéltük, hogy jövő tavasztól csak stoppal megyünk mindenhova, így készülünk a nyári versenyre is. (Oda már nem csak célbaérni megyünk majd!) - Gábor: Jó megismerni új embereket. Nagyon élveztük a versenyt.

Van valamilyen stoppos praktikátok?
- M: Egyelőre még csak kedvesen mosolygunk, néha puszizkodunk, és ez úgy néz ki, be is válik, mert akik felvettek, mind elmondták, hogy csak azért vettek fel, mert látták, hogy egy pár vagyunk, és ez szimpatikus volt nekik. Még olyan fuvarunk is volt, aki életében most először vett fel stoppost. - G: Semmi, maximum örömködünk az út mentén, akár a nagy semminek is. Alapvetően vidámak vagyunk.

A ColdHitch-en a Borsó meg a héja csapatnevet választottátok. Miért pont ezt?
- M: Több közeli barátunk is mondta már ránk, hogy olyanok vagyunk, mint “a borsó meg a héja”. Kreatívabb nem jutott eszünkbe, illetve tulajdonképpen a kedves barátoknak igazuk is van, hiszen együtt vagyunk jóban-rosszban, összetartunk sírásban-röhögésben, komolyságban-hülyeségben, ezt szerettük volna ezzel a névvel is kifejezni. Ja, és most már együtt is stoppolunk! - G: Mert kiegészítjük egymást, összeillünk.

Hova jutottatok el eddig legmesszebb stoppal?
- M: A versenyen utólagos számolgatásaink alapján kb. 600 kilométert tettünk meg összesen, országon belül. Nem sok, de lesz ez még több is! - G: Sopron oda-vissza, össze-vissza!

Mit gondoltok azokról, akik nem veszik fel a stoppost?
- M: Megértem őket, ezelőtt én sem vettem fel stopposokat, (eddig nem álltam meg, elsősorban azért, mert mindig csak rövid távokat megyek), de a verseny óta ez is változott, már volt is egy fuvarom, igaz, csak pár kilométer, de neki nagy segítség volt, mert pont ennyi kellett ahhoz, hogy ne a semmi közepén kódorogjon, hanem eljusson oda, ahova indult. - G: Érthető, valószínűleg sosem stoppoltak, félnek.

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményetek?
- M: Nyilván csak a versenyről tudok beszélni, ott viszont több. Kezdő stopposként szinte hihetetlen élmény is ért minket. Egy kedves ember pl. furikázott minket plusz 80 kilométeren keresztül, és a napi programjáról is lemondott (evezni indult Tihanyba), csak mert valamikor ő is stoppolt, és szimpatikusak voltunk neki. Utána volt egy soproni fuvarunk, akitől első ránézésre megijedtem, majd a vezetési stílusától kaptam sokkot, de végül annyira beleélte magát, hogy ez egy verseny, és “hhhűűűdejóóó”, hogy elkocsikázott velünk a Sopronban előre megadott 15 helyszínre, és még a feladatok végrehajtásában is lelkesen segédkezett. Mindezek után a lángosozójában megetetett, megitatott minket, és a legvégén egy forintot sem fogadott el mindezért. (Azóta is kapcsolatban vagyunk vele, tervezzük újabb meglátogatását, természetesen stoppal). Volt még egy legviccesebb kategória is: egy teljesen szétcsúszott figura fordult vissza értünk, közölte, hogy k..va rossz helyen állunk, és 2 kilométerrel arrébb vitt minket, mondván: “Itt már érdemes stoppolni”. Fel is vettek minket fél perc alatt, köszönet neki is! - G: A versenyen.

Mi volt az eddigi legrosszabb stoppos élményetek?
- M: Legfeljebb semleges volt, de negatív semmiképp sem. (Felvett Komáromban egy félig szlovák, félig magyar család, két mondatot nem szóltak hozzánk, de legalább elvittek oda, ahova menni szerettünk volna.) G: Nem volt ilyen.

Mit üzentek a világnak?
- Ne a tárgyakat, hanem az élményeket gyűjtsétek! Itt a Karácsony, ne az ajándékhajkurászással foglalkozzanak, hanem egymással, mert az az igazán megfizethetetlen érték. (Ez a hétköznapokon ugyanúgy érvényes, mint most, az ünnepek közeledtével). És mindenki próbálja ki legalább egyszer a stoppolást! Szintén megfizethetetlen élmény!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat