CSEGE VIKTOR

Név: Csege Viktor
Kor: 24
Lakhely: Tiszaújváros
Foglalkozás: Most munkanélküli, de vendéglátásban dolgozgatok

Mikor kezdtél stoppolni?
- 2013 márciusában volt az első hosszabb fuvarom, haverral lementünk Debrecenbe italozni, aztán másnap Egerbe szintén hasonló tevékenységet folytatni. Előtte is voltak kisebb fuvarok, de azok 10 kilométernél kevesebbek voltak és mindig csak a szomszéd faluba mentünk, mert nem jó a közlekedés. Azóta az elmúlt negyed évtizedben megjártam Pécset, Győrt, Pestet rengetegszer, tavaly Krakkót is, idén a versenyt is (18. hely).

Általánosságban a stoppolásról…?
- Némely társadalmi réteg ezt lenézi, mert sokan azt hiszik, hogy a spórolás miatt utazik az ember stoppal, holott nem, mert az élmények, amiket szerzünk, kapunk, felbecsülhetetlenek. Mivel csaposként dolgoztam, sokféle emberrel beszéltünk erről, ezért tudom, hogy mit gondolnak a kívülállók rólunk. De én szeretem, mert az élet csak kaland és rock n roll! :)

Van valamilyen stoppos praktikád?
- Alap! Rágyújtok és rögtön megáll valaki, ez Murphy törvénye. Ha van rá lehetőség, akkor benzinkutakon kérdezek meg szimpatikus sofőröket, hogy Jászfelsőszentgyörgy fele mennek-e? Mindig sikerül, de ha ehhez még fáradt képet is vágok, akkor akár Jászfelsőszentgyörgy utánig is elvisznek.

Mennyit várakoztál a legtöbbet?
- 3 óra várakozás volt, Miskolcról Pest felé. De ahogy megállt az első kocsi, utána nem kellett várni 5 percet se a következő fuvarig Pestre.

Mi volt a legrosszabb stoppos élményed?
- Lásd az előző válaszom, az eléggé megviselt. Legrosszabb az volt, amikor Pécs felé mentem, és Érden az M6 feljáró körforgónál már volt előttem egy eléggé leszakadt öreg faszi, aki mondta, hogy szintén Pécs felé megy, és 5 órája várakozik. Nem volt mese, gyalogosan átmentem Érd másik végére, ahol az M6 bevezetője van, ott fél óra után mentem is tovább a célirányba.

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményed?
- Győrből egy fuvarral hazaértem, ebédre, és meleg kaját ettem. :)

Na és ez a kis Polski…?
- Fiat 126, tőlem öregebb, seggemet A pontból B pontba elviszi, jön-megy-fékez-megáll-és-gurul. Vittem már benne stoppost is, szegény hátul ült hosszában, de hát na!

Mit adott neked a HungaroHitch?
- Egy oklevelet, 2 üveg bort, görög és német térképet.

Esetleg indulsz a ColdHitch-en is?
- Tervben van, majd dolgozik más a pult mögött!

Melyik a kedvenc zenekarod?
- Jelenleg a Téveszmét, a Petőfit, a Standby Gravity-t hallgatom tömény mennyiségben. Jöhet minden ami metal/punk/ stb.

Mit üzensz a világnak?
- Legyetek jófejek a csaposokkal, mert náluk van az összes szesz, és nem jó dolog, ha meleg sört kapsz. Ja és kis Polski-t sosem hagyunk hátra! Ha valaki lát engem lerobbanva, segítsen és vontasson haza. :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat