SEBESTYÉN EDMOND

Név: Sebestyén Edmond
Kor: 25
Lakhely: Szeged
Foglalkozás: egyetemi hallgató

Mikor kezdtél stoppolni?
- 2013-ban Dániában tanultunk. Mivel a vonat ott elég drága, ezért úgy gondoltuk stoppolni fogunk. Először Aarhus-ba (155 km), majd ezen felbuzdulva Koppenhágába (300 km) mentünk stoppal. Mindkét utunkat pozitívan zártuk.

Általánosságban a stoppolásról…?
- A hangulat, ami az utazást övezi… emiatt kelnek útra a stopposok! Izgalom, fáradtság, szabadság. Érdekes emberek, különböző életutak találkozása, néha egy kis isteni segítség. Nagyon jókat lehet beszélgetni, sztorizgatni. Jó érzés megtapasztalni az emberi segítségnyújtás e formáját.

Van valamilyen stoppos praktikád?
- Ha valami nem megy, változtass. Írj táblát, menj arrébb, cserélj kezet, bármi.

Mennyit várakoztál a legtöbbet?
- 2 órája várakoztunk (ekkor még nem jöttünk rá, hogy valamit változtatni kéne), amikor kezdtük feladni, ekkor jött egy sofőr, aki amúgy az ellenkező irányba ment volna és elvitt vagy 70 kilométert!

Mi volt a legrosszabb stoppos élményed?
- Nem volt. Mélypontok voltak (várakozás vagy időjárás miatt), de rossz élményem nem volt.

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményed?
- Egy kamion sofőr fogkefével a kezében jött ki a benzinkútról, ránk nézett és intett, hogy menjünk. 2 személyes fülkében hárman voltunk, majd az úton kínált minket frissen főzött kávéval, cigivel és sörrel. Közös nyelvünk persze nem volt, az út nagy részén mégis beszélgettünk.

Mit adott neked a HungaroHitch?
- Hogyan lehet egy remek ötletből 86 eszementet összeszedni egy hétvégére. Szuper ötletnek tartom, örülök, hogy itthon is elkezdődött. Ezen a hétvégén sokat tanultam a stoppolásról, az emberi nagyságról és az isteni jóakaratról.

Esetleg indulsz a ColdHitch-en is?
- Az biztos, hogy a Dániai hidegből tanulva, jól fel kell majd öltözni.

Melyik a kedvenc zenekarod?
- Nincsen. Menjenek a riffek, pörögjön a dob, szóljon a metál.

Mit üzensz a világnak?
Merj élni! Tele lesz buktatóval, nem tudod majd miért is kezdtél bele, de a végén, amikor célba érsz, örülsz majd, hogy megtetted! Hüvelykujjra fel!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat