NAGY ISTVÁN

Név: Nagy István
Kor: 24
Lakhely: Debrecen
Foglalkozás: egyetemi hallgató

Mikor kezdtél stoppolni?
- Azt hiszem 20 évesen. Akkor éreztem először, hogy a hétvégi buli már nem elég, többre vágytam. Kellett valami, ami kihívást jelent számomra, így hát nyáron elindultam Európába stoppal.

Általánosságban a stoppolásról…?
- Teljes mértékben kiszakít a hétköznapokból, minden addigi problémád megszűnik abban a pillanatban, hogy kiállsz a kis tábláddal, csak az itt és a most van. Az a sok sztori és élettörténet, amit jobb esetben megosztanak veled a fuvarok során, sok mindenre megtaníthat. Ráébreszt arra, hogy az emberek alapjában véve nem rosszak. Nem utolsó sorban kaland, buli, ismerkedés az emberekkel és a világgal. Mindezek ellenére nem való mindenkinek. Kell hozzá egy erős kalandvágyó természet és nyitottság. De ha ez megvan, rengeteg élményt szerezhet az ember általa.

Van valamilyen stoppos praktikád?
- Nincs kifejezetten. Tudjanak lehúzódni, ne nézzek ki sorozatgyilkosnak, ilyen alap dolgok. Persze van, amikor még ez sem jön össze. Ha egyedül utazok zenét mindenképpen viszek magammal, valamint szeretem egy táblára kiírni, hogy hova akarok eljutni.

Hány perc vagy óra volt a leghosszabb várakozásod eddig?
- Tavaly szeptemberben Horvátországban kifele stoppoltam Rijekából. Egy óra várakozás után megállt egy rendőrautó, hogy én itt mit akarok. Mondták, hogy ez nem jó hely, elvittek kicsit arrébb, ahol egy francia srác már stoppolt 2 órája sikertelenül. Ott még vártunk vagy 4-5 órát mire felvettek minket.

Hova jutottál el eddig legmesszebb stoppal?
Manchesterből jöttem haza Debrecenbe.

Mit gondolsz azokról, akik nem veszik fel a stoppost?
- Valószínűleg félnek, esetleg nem elég nyitottak. Az emberek változnak, majd felvesznek legközelebb.

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményed?
- Nehéz választani, annyi van. A legfrissebb tavaly nyáron Bulgáriában történt. Egy kis faluból próbáltam stoppolni kifele. A tájat valahogy úgy tudnám leírni, mintha a Hortobágyon lettem volna, annyi különbséggel, hogy nem messze volt a tengerpart, ezen kívül csak a sivár vidék. Nagyon tetszett a táj, meg egyébként is több helikopter jött, mint autó (később kiderült, hogy katonai kiképzőhely volt a közelben), szóval gondoltam elindulok gyalog, úgyis csak 40 fok volt és tele voltam vízzel… Kb. a 10. kocsi megállt két óra gyaloglás után. Természetesen egy fiatal magyar pár volt Marosvásárhelyről. Nagyon szimpatikusak, jófejek voltak, végül nem szálltam ki, ahol ki tudtak volna rakni, hanem együtt lementünk a tengerpartra, amelyik az egyik legszebb volt, ahol eddig jártam. Strandolás után pedig visszavittek oda, ahonnan tudtam tovább stoppolni.

Mi volt az eddigi legrosszabb stoppos élményed?
- Pár hosszabb várakozás, pár fura fazon. Semmi extra.

Milyen volt a ColdHitch?
- Nagyon jól éreztem magam. A feladatok miatt jobban tetszett, mint a nyári. Arra számítok, hogy a következő is ilyen vagány lesz.

Melyik a kedvenc filmed és miért?
- Inkább sorozat, mint film. Egy minőségi sorozatban rendkívül összetett karaktereket tudnak kidolgozni, amit egy film nem képes olyan magas szinten megtenni, mivel be van szorítva két órába. Kedvencek: Breaking Bad, The Wire, The Sopranos.

Mit üzensz a világnak?
- Csináljátok azt, amit szerettek és sose hagyjátok abba!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat