SZOLNOKI ANIKÓ

Név: Szolnoki Anikó
Kor: 26
Lakhely: Budapest
Foglalkozás: asszisztens

Mikor kezdtél stoppolni?
- 2011-ben az egyik öcsémmel.

Általánosságban a stoppolásról…?
- A stoppolás király, mert remek bátorságpróba, könnyű módja annak, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, remek ismerkedési lehetőség (általában), sok-sok élményt kaphat az ember, ha megfelelően nyitott az új dolgokra. Egy hosszútávú stoppolás felér fél év együttéléssel valakivel! :)

Van valamilyen stoppos praktikád?
- Igazából nincs. Nagyjából megtervezem, merre szeretnék menni, de hogy pontokat keressek, meg helyeket nézzek előre, szerintem annak nem túl sok értelme van, hiszen a stoppolás teljesen kiszámíthatatlan (vagy legalábbis szeretem, ha jönnek váratlan helyzetek). Talán, esetleg, ha úgy adódik, hogy be szeretnék menni a városba, ott érdemes csak jó helyet keresni előre, hogy ezzel ne menjen el idő, de amúgy nem szoktam. A stoppolás meg helytől, időjárástól, országtól és rengeteg mindentől függ. Ahogy adja a helyzet, úgy stoppolok. Ha kell tábla, szerzek valamit, ha be kell könyörögni, akkor azt teszem. Nem gondolom túl a dolgokat.

Mennyit várakoztál a legtöbbet?
- 9-10 órát egy franciaországi isten háta mögötti benzinkúton… ahol aztán ott is töltöttük az éjszakát.

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményed?
- Hm… nincs legjobb. Sok jó van, és mindegyikre szeretek visszaemlékezni. De úgy összességében a hálaérzést szeretem a legjobban… és az egymásba vetett kölcsönös bizalom érzését. Ez a kettő mindig és mindig újra megerősíti magát. Ez a legjobb.

Mi volt a legrosszabb stoppos élményed?
- Amikor egy idegen sráccal mentem stoppolni több mint egy hétre, és már a legelején elromlott az időjárás, amit szorosan követett a hangulat is. Nem tudtam lelkes lenni és hiába mentünk rengeteg kilométert és láttunk gyönyörű helyeket, nem tudtam úgy élvezni, ahogy elképzeltem, hogy fogom… és ez az egész utat elrontotta számomra.

Mit gondolsz azokról, akik nem veszik fel a stoppost?
- A stoppolás elején, még azt mondom, oké, feel free. De amikor már órák óta álldogálok, akkor már bosszant. Mindig azt gondolom ilyenkor, hogy csak egy valakinek kell kitörnie a komfortzónájából és megállni. Engem már az is feltölt, ha megáll és megkérdezi, hogy merre megyek, mert akkor látom rajta, hogy elvinne, ha arra mennék. Csak egy valakinek kellene megállni...

Mit adott neked a HungaroHitch?
- Sok jó ötletet, új ismerősöket, új kalandokat, új lehetőségeket, sok jó emléket, sikert és finom zsíros kenyeret!

Esetleg indulsz a ColdHitch-en is?
- Talán.

Hol voltál eddig a legmesszebb stoppal?
- Budapesttől elmentünk az öcsémmel Lourdes-ig (Franciaország), oda meg vissza.

Melyik a kedvenc filmed?
- A játsz/ma [1997].

Mit üzensz a világnak?
- "Mindenkinek két élete van. A második akkor kezdődik, amikor rájövünk, hogy csak egy van." Tom Hiddleston
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat