TAKÁCS JÚLIA

Név: Takács Júlia
Kor: 24
Lakhely: Debrecen és Budapest
Foglalkozás: tanuló (Sales and Marketing Manager)

Mikor kezdtél stoppolni?
- Most stoppoltam életemben először a ColdHitch-en. Előtte sose jutott eszembe, hogy kipróbáljam.

Általánosságban a stoppolásról…?
- Szerintem nagyon jó dolog. Rengeteg új embert ismertem meg és pozitivan csalódtam bennük. Tapasztalataim szerint a nagy városokon kivül az emberek sokkal kedvesebbek és segítőkészebbek. Sokkal inkább odafigyelnek a körülöttük lévő emberekre és nem rohannak sehova. Sokkal több embernek kellene stoppolnia és sokkal kevésbé kellene félni tőle.

Van valamilyen stoppos praktikád?
- Életemben először a ColdHitch alatt stoppoltam, ezért egyelőre nem igazán volt alkalmam kitapasztalni, hogy milyen praktikákat lehet használni, de nekünk bevált, hogy felírtuk táblára, hogy hova szeretnénk eljutni, és az is, hogy nagyon feltűnő színű kabátban stoppoltunk. Valószínűleg az is segitett, hogy alapvetően mind a ketten mosolyogtunk végig, na meg, hogy szőkék vagyunk.

Hova jutottál el eddig legmesszebb stoppal?
- Sopronig, de ezek után szeretnék messzebbre is elmenni.

Mit gondolsz azokról, akik nem veszik fel a stoppost?
- Vagy azért, mert nem érdekli őket más ember, vagy félnek, leginkább akkor, ha fiúk stoppolnak, a lányokat könnyebben felveszik, legalábbis mindenkinek, akivel beszélgettünk az volt a véleménye, hogy 2 lányt sokkal hamarabb felvesznek, esetleg még egy fiút meg egy lányt is, de két fiút nem nagyon szeretnek felvenni, mert félnek. Azt nem tudták pontosan megmondani, hogy mitől, de a legtöbbször azt hallottuk, hogy bármi történhet, esetleg kirabolhatják őket.

Mi volt az eddigi legjobb stoppos élményed?
- Amikor egy pár felvett Győrnél egy 5 hónapos kisbabával és elvittek Sopronig az összes falvat érintve ahova el kellett jutnunk, pedig csak bevásárolni indultak. Látszott rajtuk, hogy azért annyira nem állnak jól anyagilag, főleg hogy most van egy majdnem újszülött babájuk, mégis keresztül vittek minket az összes falun, megálltak az összes táblánál, ami kellett nekünk és elvittek a végéig, sőt egy benzinkútnál még innivalót is vettek nekünk és természetesen nem fogadtak el semmit cserébe. Gyakorlatilag azzal töltötték a szabadnapjukat, hogy minket fuvaroztak, pedig biztos, hogy lett volna jobb dolguk is. Amikor odaértünk a végére el sem hittük, hogy ez tényleg megtörtént és vannak ilyen segítőkész és rendes emberek.

Mi volt az eddigi legrosszabb stoppos élményed?
- Amikor kicsit többet kellett várnunk, mert senki nem ment Füle irányába, és már a szél is nagyon fújt, de ez sem volt annyira rossz élmény, mert az egészet nagyon érdekesnek találtam, ráadásul aztán a benzinkútnál találtunk embereket akik elvittek.

Milyen volt a ColdHitch?
- Életem egyik legjobb élménye, pozitívan csalódtam az emberiségben. Soha nem gondoltam volna, hogy vannak még ennyire segítőkész és kedves emberek. Mikor úgy döntöttünk, hogy elindulunk a versenyen, nagyon sok ismerősünk mondta, hogy nagyon veszélyes és felelőtlen dolog elindulni, de már az első nap után tudtuk, hogy életünk egyik legjobb döntése volt. Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk és rengetek új élménnyel gazdagodtunk mind a ketten, ráadásul rájöttünk arra is, hogy milyen jól együtt tudunk működni a csapattársammal.

Melyik a kedvenc filmed és miért?
- Ha a ColdHitchen lévő falvak illetve városok között kellene választani, akkor Bő, és azért, mert olyan kis aranyos falu, bár egészen kihalt vasárnap reggel, de az egész nagyon barátságos és biztos, hogy a kevés autóforgalom miatt a levegő is nagyon tiszta. Ha a világ összes városából akkor Milánó, mert imádom, hogy ott mindig pörögnek az emberek, rengetegen vannak az utcán és az olasz nyelvet is nagyon szépnek találom. Ráadásul az emberek is sokkal kedvesebbek és segítőkészebbek, mint más helyeken.

Mit üzensz a világnak?
- Hogy megint nagyon másnapos vagyok, úgyhogy ne igyatok! És hogy stoppolni nagyon nagy buli, ajánlom mindenkinek, jó lenne ha több stoppost látnánk az utcákon, persze azért csak óvatosan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HungaroHitch - ...a magyar stopposverseny...
A HungaroHitch csapat hivatalos honlapja - Minden jog fenntartva - 2017 | Impresszum | Jogi nyilatkozat